verslagen 7-8 september

9-9-2013
Wat goed te zien dat de oproep gelezen is! Deze week zijn er  3 verslagen binnengekomen bij de redactie. Dank voor jullie inzendingen. We hopen dat er nog veel meer zullen volgen!

M6F2-SCHC
We hadden er zin in afgelopen zaterdag om thuis aan de slag te gaan tegen het Stichtse uit Bilthoven. Een nieuw team meiden F2 die elkaar al kennen uit groep 4 van de Ladder! Dat is gezellig en leuk!
Na een korte warming up hielden we goed stand de eerste wedstrijd: Marije kan naast goed verdedigen ook punten scoren en Ana had alle schroom van zich afgeworpen na vorig seizoen. Ook zij kwam aan scoren toe.
Robin vocht als een leeuw om de ballen af te pakken en vrij te staan als de bal in bezit was van Maarn. Valerie R. en Valerie L. probeerden op techniek de ballen zo snel mogelijk in het doel te krijgen en dat lukte ook. Alleen de meiden van SHC lieten zich niet gek maken; de eerste wedstrijd moesten we helaas aan ons voorbij laten gaan. Gelukkig hadden we Famke en Norah die in de tweede wedstrijd de smaak te pakken kregen en we konden afsluiten met een gewonnen en een verloren pot voor beide teams. Na de wedstrijd hebben we met SCHC nog lekker cupcakes gegeten en heel hard gezongen want Robin was jarig. Al met al een geslaagde ochtend en een frisse start van het seizoen. Op naar volgende week!

Meiden F2: Ana, Valerie R., Valerie L., Robin, Famke, Marije en Norah

Huizen MD4- Maarn MD1

Zaterdag 7 september Huizen MD4-MHC MD1 aanvang 11.30 uur.

Voor een aantal van ons team de eerste keer dat we op een groot veld speelde voor een aantal het 2e seizoen best spannend dus. Ikzelf, Donna Arrabal, voor het eerst op een groot veld was keeperen best een beetje zenuwachtig. De eerste helft stonden we 0-1 voor we speelden best goed zeker omdat het voor ons de eerste keer was in ons nieuwe team, de 2e helft ging het ook goed maar de meisjes van Huizen volgens ons allemaal 2e jaars D gingen beter spelen uiteindelijk is het 3-1 geworden. Het was voor allemaal een leuke en leerzame wedstrijd helaas verloren, op naar zaterdag dan spelen we thuis tegen Fletiomare hopelijk komen al onze ouders kijken.

Tot zaterdag, groetjes Donna

Maarn dames Vet.B- Gooische Vet. H     4-1
"De kunst van er niet te zijn, maar er te komen"(Jaap)

Zondagochtend, wekker om 7.30 uur. Déja  vu want gisteren moest ik op dezelfde tijd op voor de wedstrijd van mijn dochter. Maar die speelt bij de E-tjes. Terwijl de rest van het gezin nog diep in dromenland is , komt de regen in bakken naar beneden en blijf ik staren naar m'n telefoon, maar een bericht van afgelasting komt niet binnen.
Terwijl het langzaam licht wordt en een vroege haan verward in zijn nog slaperige ogen wrijft, maar het nog vertikt om te kraaien, verzamelen we in ons prachtig opgeknapte clubhuis en verwelkomen ons nieuwe teamlid Maike.
Angstvallig wordt er naar de hoeveelheid regen gekeken en naar de inmiddels gearriveerde Gooische Vrouwen die er opvallend fit uitzien. Maar  die zijn tenslotte ook alweer een tijdje langer wakker dan wij, houden we ons voor. En, de Gooische Vrouwen van het J-team hebben we vorig seizoen in de uitwedstrijd verslonden met 0-7. We doen er alles aan om onszelf moed in te spreken, want de druk van de overgang van de 4e naar de 2e klasse voelen wij op onze schouders en in onze tegensputterende spieren.
Onder aanmoediging van ons trouwe en minstens zo enthousiaste publiek (Caroline, Sabine, Karel, Jaap en Bart) en he motto "liever doorweekt" staan we inmiddels te trappelen van ongeduld om de wei weer in te gaan. Ondanks dat vele maanden zomerstop conditie doet afnemen en de afmetingen van het veld aanzienlijk doet toenemen.
Maar onderschat ons niet Waar wij mooie loopacties lieten zien en het ons af en toe ontbrak aan conditie, ontbrak het de Gooische Vrouwen aan samenspel. Het werd een leuke pot Beach hockey op het verse veld met mooie doelpunten, prachtige reddingen va onze Ali, een stevige portie wilskracht en vechtlust en slechts één blessure (Wendelien beterschap).

Een mooie star van een nieuw hockeyseizoen!

RH

Maarn dames Vet A - Gooische Vet G     6-0

Nieuw seizoen, nieuw (MOOIII !) clubhuis, nieuwe toplaag, nieuwe teamafspraken. Na de training duidelijke afspraken gemaakt met als kernwoorden: openheid en eerlijkheid. Volgens een van de afspraken vertrekken we met het hele team, vandaag betekende dit met 2 wissels op de bank, als iedereen er is worden dat 3 wissels en sneller door wisselen. De line-up vooraf kunnen wij in het vervolg ook wel invoeren! Het gaat er zelfs op lijken dat we dit jaar allemaal in het zelfde Maarn-shirt gaan spelen. Gekkenhuis.
De eerste helft hadden we een paar gevaarlijke uitbraken, maar zonder doelresultaat. Gooische leek toch echt de sterkere ploeg, technischer maar ook conditioneel. 0-0 ruststand was een fijn uitgangspunt voor de 2e helft. Na een paar zwakke startminuten gingen we los. 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 en zelfs ZES-NUL ! Gooische werd na 2-0 al aardig gefrustreerd, na het 6e tegendoelpunt kon zij niet anders dan in ons haar meerdere erkennen.
Na de wedstrijd was de lucht direct weer geklaard. Al werd er nog wel melding gemaakt van ‘dat gemene gevalletje dat aan de paal bleef plakken’. We hoefden niet lang na te denken wie daarmee bedoeld werd.
Het veld speelde overigens heerlijk zacht verend, fijn voor ons oude(re) gestel. Als we dan nog met alle hockeyers van de club kunnen afspreken dat iedereen na de wedstrijd/training zijn/haar schoenen buiten het veld uitklopt, het haar buiten het veld uitschudt en de oren thuis onder de douche uitschept, dan is het overtollige zand binnen een paar weken verdwenen. Per week moet dat een paar kilo zand- vermindering opleveren op het veld (wel regelmatig je doucheputje ontstoppen).

Tot snel,
Irene