Scheidsrechterscursus

dinsdag 26 oktober 2021   |   20:00 - 22:00   |   MHC Maarn
Beste leden en ouder van jeugdleden, 

Dinsdag 26 oktober om 20:00 start de scheidsrechterscursus op de club. 

Elke week zijn er wedstrijden op de club en staan er scheidsrechters. Zonder scheidsrechters is er geen wedstrijd. In de praktijk komt het fluiten momenteel echter op een te kleine groep scheidsrechters aan. Daarom start de arbitragecommissie weer een scheidsrechterscursus. 

Opleiden en begeleiden. 
De arbitragecommissie richt zich niet meer op het indelen van scheidrechters. Dat loopt via vaste afspraken per team. Bekend bij de coaches.

De arbitragecommissie staat klaar om iedereen te ondersteunen met opleiding en begeleiding op het veld bij het fluiten.  

Thuis en/of op de club
De opleiding van de KNHB is tegenwoordig gebaseerd op e-learning. Dit betekent dat je thuis achter de computer de cursus kunt doorlopen. Het examen is ook online. 
Maar het natuurlijk veel leuker om met een groep de regels te leren tijdens een spelregelavond op de club. Met koffie. Daarna kan thuis de e-learningmodule worden doorlopen en het examen gemaakt. 

Het is uiteraard ook mogelijk om zelfstandig de module door te lopen zonder de avond bij te wonen. Bijvoorbeeld voor diegenen die al speelregelkennis hebben opgedaan als speler, coach of ouder. Het doorlopen van de stof kost dan een paar uurtjes. Je kunt proefexamens oefenen via je de e-learning module. 
Deze oproep is voor spelers, trimleden en ouders. Zodat zij ook af en toe als clubscheidsrechter ingezet kunnen worden. Indien gewenst met begeleiding op het veld van de arbitrage commissie. Dan moet het lukken.

Meld je aan voor de e-learning module of voor de spelregelavond op 26 oktober via [email protected] 

De jeugdleden B en A worden automatisch uitgenodigd voor de module. De KNHB heeft beslist dat alle jeugd vanaf de B verplicht is om zijn/haar scheidsrechterskaart te halen.