Zaalhockey

MHC Maarn wil het spelen van zaalhockey in de winter bevorderen. Het spelen van zaalhockey verhoogt de kwaliteit van het veldhockeyspel, houdt de conditie op peil en overbrugt de winterstop. Dit sluit aan op het beleid van de KNHB. Dit vraagt echter nogal wat afstemming en organisatie om er voor te zorgen dat we een zaal hebben voor de thuiswedstrijden, een zaalcommissaris tijdens de thuiswedstrijden, teambegeleiders, zaalhockeytrainers, enz. In de afgelopen winterseizoenen heeft al een groot aantal teams in de zaal gespeeld. Dat is erg goed bevallen. Het streven voor seizoen 2015/2016 is er daarom op gericht om zoveel als mogelijk jeugdteams en eventueel seniorenteams in de zaal te laten spelen. Vanuit de TC is er een speciale commissaris die het zaalhockey regelt.

En hoe werkt het dan allemaal in de zaal:

• De teams die beginnen ( training en competitie) leggen de balken neer en tuigen de goals op,ook dienen er plintbeschermers achter de goals neergelegd te worden.
  • De teams die eindigen in de zaal ruimen de balken, goals en plintbeschermers op.
  • Plintbeschermers graag in de plunjezak en in het materiaalhok/gedeelte rechts in de zaal. De zaaltas met de nodige formulieren (schadeformulier etc), extra riempjes voor de keepers en wedstrijdballen ligt achter de bar in de 2-Marken.
  • Zaalleiding graag opletten dat de keepers geen metalengespen aan hun uitrusting hebben dit i.v.m. schade aan de zaal.
  • Coaches graag van te voren het digitale wedstrijdformulier invullen zodat alle administratie na afloop van de wedstrijd snel afgehandeld kan worden.
  • WIFI is aanwezig in de 2-Marken, de inlogcode is verkrijgbaar achter de bar van de 2-Marken.
  • Heel veel informatie aangaande het zaalhockey is te vinden op de KNHB site en op You Tube. Vorig jaar heeft de hockeyclub Phoenix een filmpje gemaakt over zaalleiding, dit filmpje staat op de KNHB site en is ook op You Tube te vinden.
  •

Rest ons nog om namens alle betrokkenen iedereen een sportief ,leuk en leerzaam zaalseizoen toe te wensen. Heel veel plezier.

De zaalcommisarissen